2018-09-03

Allmänna villkor

Villkor och information
Företagsinformation
Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Northern Miners
https://northernminers.com

Organisationsnummer: 820223-5936
E-postadress: support@northernminers.com

Betalning och priser
Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Vi erbjuder i dagsläget följande betalsätt:
All betalning hanteras av Klarna

Betalsätten kan komma ändras med tiden.

Leveranser och returer
Vi erbjuder följande leveransmetoder:

Leverans
Pris från 48,75 SEK för leveranser inom Sverige. Leverans inom 30 dagar till närmsta utlämningsställe.
Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 30 dagars leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Returer
Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

14 dagars öppet köp
Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Returer skickas till:
Northern Miners
Stockholmsvägen 97
54232 Mariestad

Återbetalning
Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Garanti
Northern Miners lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. 1 års garanti gäller även för våra fynd- och refurbished-varor. För hårdvara och hemelektronik gäller respektive tillverkares garanti. Förbrukningsartiklar, såsom exempelvis batterier och laddare, har vanligtvis 6 månaders garanti.
Om din vara anländer i skadat skick måste detta reklameras snarast (7 dagar). Spara och dokumentera allt emballage och kontakta omgående vår kundtjänst. Du har också möjlighet att neka uthämtning av skadat gods om utlämning av din order sker hos ombud.
Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom garantitiden förutsatt att funktionsfelet inte beror på yttre omständigheter som fysisk åverkan till följd av handhavandefel.
Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta kundtjänst via e-post eller telefon för returinformation.

Defekt produkt
Produkter som uppges vara defekta, men visat sig vara felfria vid test, returneras till kund och debiteras undersökningsavgift samt frakt (se Avgifter). Efter konstaterande av Northern Miners att produkten är defekt väljer Northern Miners om produkten skall:

• Repareras.
• Bytas ut mot en reparerad.
• Bytas ut mot ny likvärdig produkt.
• Krediteras.

Northern Miners avgör om kreditering kan ske. Detta sker till fakturabeloppet med åldersavdrag, eller dagspris. Det är dock alltid det lägsta priset som krediteras.

Avgifter
• Undersökningsavgift 450 kr / produkt plus frakt.
• Ej godkända returer 450 kr plus frakt.
• Frakt 129 kr.

Integritetspolicy
När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt GDPR rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Information som har tillhandahållits via formulär ges i samtycke och används endast i dess syfte som att kontakta och erbjuda produkter och tjänster.

Uppgifter som vi sparar är:
E-post
Namn
Telefon
Företagsnamn
Intresse av tjänst

Ingen information kommer distribueras vidare.